Marţi, 2018-10-23, 4:37 PMAcasă | Înregistrare | Autentificare

Meniu site

Categoriile secţiunii

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Iulie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 45

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Acasă » 2013 » Iulie » 10 » Culorile și imaginea tradiției
4:24 PM
Culorile și imaginea tradiției

Sâmbătă 29 și duminică 30 iunie, Asociația Românilor din Lille a prezentat în Belgia o expoziție foto. Sub egida „La Roumanie, traditions et heritage” (România, tradiții și moștenire) am prezentat o selecție de fotografii trimise de către fotografi profesioniști din România. Expoziția a fost vernisată la Profondeville, Belgia. Evenimentul s-a înscris într-o serie mai largă de activități desfășurate de Asociația „Operations Vilages Romains” (Operațiunea satele Românești). In cadrul manifestărilor care s-au desfasurat pe toată durata week-end-ului alături de expoziția „La Roumanie, traditions et heritage” a mai avut loc și întâlnirea OVR Walonnie, pregătirea celei de-a opta ediții a Turului „Delta 60”, care are ca obiectiv adunarea de fonduri pentru sprijinirea liceului din Criuleni Republica Moldova, precum și prezentarea filmului „La Roumanie, des Hommes et lumieres” realizat de către Olivier Bourguet.

Au fost prezentate lucrările  fotografilor : Petrila Gheorghe, Pop Alexandru, Miroiu Mihai, Farcaș Ciprian și Boghean Ana-Maria.  Instantaneele prezentate surprind aspecte ale unei tradiții românești diferite de locurile comune cu care ne-am obișnuit. În alb negru și color fotografiile ne prezintă interioare de case țărănești, costume tradiționale, chipuri de persoane în vârstă, portrete de călugări, copii ,căpițe de fân sau peisaje din România. Prin obiectivul camerei, autorii fotografiilor lasă să pătrundă bucuria unei lumi puțin descoperite până astăzi în Franța și Belgia, dat și nostalgia sau emoția.

De organizarea și buna desfășurare a expoziției s-au ocupat Iuliana Tiliță, Alexandru Cosmin Lupu și Dumitru Popescu sub conducerea Anei-Maria Vlăduțescu  masteranda C.E.A.C. , specializarea Pole expositions.  Mulțumiri Ioanei Chirianu ,care a participat la organizarea concursului de fotografiei și la vernisajul ce a avut loc la Lille in data de 13 mai 2013. Expoziția a mai reprezentat România și în cadrul Asociației Lille International Friends cu ocazia Nopții Benevolatului la Maison des Associations pe data de 12 iunie 2013.

Expoziția „La Roumanie, Traditions et heritage” a fost un real succes. La expoziție au participat mai bine de 100 de persoane în cele două zile de expunere. Imaginile și culorile fotografiilor românești au încălzit sufletele celor prezenți și au avut darul de a  aduce laolaltă români, moldoveni, francezi și belgieni, cu toții atrași de nostalgia spațiului românesc. La evenimentul organizat de OVR Belgique a participat și excelența Sa Domnul ambasador al României în Belgia Ștefan Tinca împreună cu soția.

Asociația românilor din Lille ține să mulțumească tuturor persoanelor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului, fotografilor care și-au trimis operele, publicului participant la vernisaj și membrilor Ovr Walonnie care s-au dovedi a fi gazde extraordinare și care au făcut ca celebra ospitalitate românească să aibă un puternic concurent în ospitalitatea belgiană. Nu putem să-i menționăm pe toți cei care ne-au fost alături, dar țimnem să aducem încă odată toate gândurile noastre de bine și cele mai calde gânduri Doamnei Vinciane Demoustier și lui Michel De Backer, care  ne-au fost alături în permanență și ne-au făcut să ne simțim ca acasă.


Sursa: http://cudegetulingura.wordpress.com/2013/07/07/culorile-si-imaginea-traditiei/

Categorie: Expozitii | Vizualizări: 837 | Adăugat de: Alex-Silvia | Rating: 5.0/1
Copyright MyCorp © 2018 | Găzduit de către uCoz